jueves, 4 de agosto de 2011

UN TEMPLE BUDISTE AL PARC NATURAL DEL GARRAF

El Palau Novella es troba al bell mig del Parc Natural del Garraf, va ser edificat a finals del segle XIX per un indià sitgetà, Pere Domènech i Grau, als terrenys de la antiga Masia Novella. El Pere Domènech volia dedicar-se a la producció agrícola, però l'arribada de la fil·loxera a la comarca, el 1893, va frustrar el projecte. Va ser propietat dels agustins durant els anys seixanta, els quals hi van promoure una urbanització.

Façana principal del Palau


 Capilla del Palau

El 1996 s'hi va instal·lar una comunitat budista Sahya Tashi Ling que ha restaurat l'edifici i l'utiliza com a temple.
La visita  de l'interior del Palau Novella fusiona  la tradició catalana amb la filosofía budista, personalment em fascina trobar representacions de budas rodejadas de tota mena de representacions artístiques modernistes.
La comunitat budista Sahya Tashi Ling gestionen l'acollida de tota mena de visitants a l'indret, hi ha botiga, restaurant i visites guiades del Palau (no molt ben resoltes) així com cursos i activitats relacionades amb pràctica del budisme.
Recomano la visita sense prejudicis i oberta de miras, ja que el que trobarem és molt més que un Palau per visitar, es la fusió entre orient i occident.




No hay comentarios: