domingo, 6 de febrero de 2011

LA CANDELERA

El 2 de febrer ha estat el dia de la Verge de la Candelera, conmemora el moment de presentació del nen Jesus al temple i la purificació de la Verge després del part, un ritus obligatori en la tradició jueva basat en l'oferta i benedicció de candeles de cera. La tradició marca el 2 de febrer com el dia de desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dóna per tancat el cicle de Nadal.

Rembrant,  la Presentació al Temple


Des del punt de vista pagà també és important aquesta celebració, és fa a 40 dies del solstici d'hivern, coincideix amb la segona lluna de l'any  i ens indica quand temps ens queda d'hivern:

"Si la Candelera plora l'hivern és fora,
si la Candelera riu l'hivern es viu"

Durant aquests dies tenen lloc manifestacions festives com l'entrada de branques florides o els balls i festes de l'Ós, l'animal mític que aquesta nit surt del cau per saber si ha de seguir hivernant o no. Dintre d'aquesta tradicíó naturista tenim la Fira de Candelera de Molins de Rei, té origen a pagès tot i que s'ha convertit en l'esdeveniment més important de la vila, s'ha celebrat aquest cap de setmana  i ha reunit a més de 700 expositors.

Exposició de carbasses als carrers de Molins aquest matí

No hay comentarios: