sábado, 24 de abril de 2010

LA SAGRADA FAMÍLIA: EL SOMNI DE GAUDÍ ES FA REALITAT

També coneguda com Esglèsia dels Pobres, ja que nomès es pot construir amb donacions dels fidels, La Sagrada Família, ha tingut diferents ritmes de construcció, degut a que els diferents moments històrics del segle XX  van condicionar les donacions. També el canvi de projecte per part de Gaudí va incrementar moltíssim el presupost de la cosntruccio . 

Al 1882 els promotors del temple, "L'Associació de Devots de Sant Josep" encapçalats per Josep Maria Bocabella i Verdaguer, van contractar a l'arquitecte Francisco de Padua del Villar, el projecte que va dissenyar era de  dimensions menors que el de Gaudí. Al 1883 Antoni Gaudí i Cornet acepta la direcció del projecte i a finals del segle XIX , tras aconseguir una donació important, canvia el projecte, amb intenció de construir el Paradís a la terra per lloança de Dèu i de la Sagrada Família, i és així com la Sagrada Família passa a ser un temple grandiós tant des del punt de vista  formal com espiritual.
Escena de la Verónica a la façana de la Passió
 Detall de les obres de la nau central darrera de l'edifici de les escoles

En aquest moment dos fets marquen el dia a dia de la construcció de la Sagrada Família, un és la construcció del tunel de l'AVE a sota del carrer Mallorca davant de la façana de la Glòria, l'altra és la visita del Papa el 7 de novembre del 2010 que beneirà la nau central que estarà conclosa aleshores.
Sembla un metàfora sobre l'esperança i l'amenaça, ja que en el mateix periode de temps en que s'acaba una part molt important del temple, cosa que a Gaudí el complauria moltísism, a escasos centímetreses es fa un tunel inmès per la circulació de trens d'alta velocitat., cosa que a Gaudí l'esgarrifaría.



No hay comentarios: