martes, 23 de febrero de 2010

ELS ENCANTS VELLS DE BARCELONA


Els Encants Vells de Barcelona, o Fira del Bellcaire, està situat a la Plaça de les Glòries Catalanes i pots trobar  tota mena d'articles curiosos, de segona mà, antiguitats, tecnologia... és un mercat brocanter i recorda a les Puces a Paris o el Rastro a Madrid. 
Disposa d'un espai de 15.000 metres quadrats  i cada setmana reb uns 100.000 consumidors. Obre les serves portes al public el dilluns, dimecres, divendres i dissabte, des de primera hora de matí fins ben entrat el vespre. Hi ha subhasta pública de mercaderies cada dilluns , dimecres i divendres de 7 a 9 del matí.  

És un lloc ideal per passejar i copçar l'ambient més popular i cosmopòlita de Barcelona, podem trobar tota mena d'articles a molt bon preu: joguines antigues, roba, llibres... una botiga dedicada a les pedres i fòssils, una altra dedicada a la confecció tradicional de puntes, tecnologia actual i antiga... també hi ha bars i restaurants típics on recuperar forces per continuar buscant. 

Tenim dades de que la Fira de Bellcaire va ser fundada al 1375. Van ser traslladats al 1929 de la Creu Coverta fins a la Plaça de les Glòries degut a la cel.lebració de l'Exposició Universal.
Actualment està pendent de definir la seva próxima ubicació, de fet es parla de la Monumental, ja que el projecte 22@ té prevista la renovació per tal de dinamitzar la Plaça de les Glòries.

 Vista de la Torre Agbar des dels Encants

No hay comentarios: