viernes, 19 de agosto de 2011

RECULL DE FOTOS DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

Fa un parell de dies vàrem recorrer els carrers de Gràcia, unes col.legues i jo, també guies oficials de Barcelona, aquestes són les fotos que més m'han agradat.

 Carrer guanyador Fraternitat amb el Peter Pan i la seva colla

 Piscodelia al mar

 Beatles: all you need is Love

 Festa alternativa a la Plaça del Raspall

 Bob Esponja i Patricio

Bandolers al carrer Verdi guanyadors de guarniments de balcons i portalades

Pollets al carrer Berga 

 Pirates i sirenes al carrer Providència

El Motzat al carrer Motzart

jueves, 18 de agosto de 2011

BCN DURING AUGUST: GRACIA FESTIVAL

Gracia is a district of Barcelona, it was an independent village until the end of XIX Century. Gracia Avenue, the most elegant avenue in Barcelona, was the old path that linked medieval Barcelona with Gracia.
One of the important events in the city during summer is La Festa Major de Gràcia, a popular and traditional  Festival, a good ocassion for dancing, walking, drinking and tasting Catalan gastronomy and others.
Because the Festival  the neighbors dress the streets in a very spectacular way with all kind of reused materials, as you can see in the pictures bellow.









martes, 16 de agosto de 2011

TEMPLE BUDISTA II: ESTUPA, AMPLIFICADOR DE DESIGS

Al temple Budista del Garraf trobem un element que personalment m'ha fascinat, si més no, penso que és molt curiós, l'Estupa, una aquitectura budista que contè relíquies. És un temple d'origen funerari amb molta simboligía i, segons la religió budista, actua com amplicador de pregàries i desigs.



Una estupa té cinc elements:
  • Una base quadrada
  • Una bóveda hemisfèrica
  • Una punta cónica
  • Una Lluna creixent
  • Un disc circular, el Sol
Cada un dels components s'identifica amb un del cinc elements cósmics:
  • Terra
  • Aigua
  • Foc
  • Aire
  • Eter (o espai).


Visió frontal de l'Estupa a la comunitat budista del Garraf

Contenidor de relíquies, pregàries i desigs


jueves, 4 de agosto de 2011

UN TEMPLE BUDISTE AL PARC NATURAL DEL GARRAF

El Palau Novella es troba al bell mig del Parc Natural del Garraf, va ser edificat a finals del segle XIX per un indià sitgetà, Pere Domènech i Grau, als terrenys de la antiga Masia Novella. El Pere Domènech volia dedicar-se a la producció agrícola, però l'arribada de la fil·loxera a la comarca, el 1893, va frustrar el projecte. Va ser propietat dels agustins durant els anys seixanta, els quals hi van promoure una urbanització.

Façana principal del Palau


 Capilla del Palau

El 1996 s'hi va instal·lar una comunitat budista Sahya Tashi Ling que ha restaurat l'edifici i l'utiliza com a temple.
La visita  de l'interior del Palau Novella fusiona  la tradició catalana amb la filosofía budista, personalment em fascina trobar representacions de budas rodejadas de tota mena de representacions artístiques modernistes.
La comunitat budista Sahya Tashi Ling gestionen l'acollida de tota mena de visitants a l'indret, hi ha botiga, restaurant i visites guiades del Palau (no molt ben resoltes) així com cursos i activitats relacionades amb pràctica del budisme.
Recomano la visita sense prejudicis i oberta de miras, ja que el que trobarem és molt més que un Palau per visitar, es la fusió entre orient i occident.