martes, 28 de diciembre de 2010

El Barri del Pi es forma cap al segle X, és una petita vil.la que s'ubica als voltants del camí que conduia des del castrum romà (Colònia Julia Augusta Faventia Barcino) fins a les montanyes de Collserola, de fet el carrer del Pí segueix exactament la carretera secundària que s'havia contruit en época romana. Actualment el Barri del Pi està dintre de Ciutat Vella, al costat dret de la muralla romana baixant des de Plaça Catalunya

Esglèsia de Santa Anna darrera de la Plaça Catalunya

Auques al carrer Petritxol


Verge dorment, imaginería a dintre de l'Esglèsia del Pí

Reb el nom de Barri del Pí per l'esglèsia gòtica Santa Maria del Pí situada a la Plaça just davant del Pí.
El Barri del Pí és actualment una zona comercial molt activa que té carrers peatonals amb molt  d'encant, com el carrer Petritxol on encara queden algunes granjes per menjar xocolata desfeta, o la Plaça del Pí on tenim un mercat de productes tradicionals.

domingo, 12 de diciembre de 2010

DOS EXPOSICIONES IMPRESCINDIBLES EN BCN HASTA ENERO DEL 2011

Todavía estaís a tiempo de visitar la exposición de Miquel Barceló en el CaixaForum de Barcelona, estará hasta el 9 de enero. Aprovechad estas Navidades para conocer las temáticas, las técnicas y  los procesos creativos de unos de los artistas españoles en activo con mayor reconocimineto y proyección internacional .

Delante del CaixaForum el Elefante de pie, obra propiedad de Miquel Barceló, cedida para esta exposición, el elefante hace la vertical sobre su trompa, metáfora, no exenta de ironía, de los equilibrios que debe hacer un artisita para sobrevivir.  

La otra exposición imprescindible es la de Mariscal a la Pedrera, un resumen de la producción de uno de los diseñadores más polifacéticos, productivos y personal de nuestra época. Podeís visitarla hasta el 30 de enero 2011.

Cobi, como no, la mascota de Barcelona 92, por Mariscal

viernes, 10 de diciembre de 2010

MERCAT DE SANTA LLUCIA

Del 3 al 23 de diciembre tenemos una cita con el tradicional Mercat de Santa Llúcia delante de la Catedral de Barcelona, en pleno corazón del Barrio Gótico. Este mercado tradicional de Barcelona, que hace las delicias de los más pequeño, tiene multitud puestos de venta de adornos de Navidad, Caga Tió y figuritas para el pesebre.
Frente de la catedral de Barcelona los puestos del mercado

Santa Lucía (Santa Llúcia en catalán), es una santa virgen y mártir que fue decapitada por no renuciar a su fe durante las persecuciones de Diocleciano en siglo IV, su onomástica se celebra el 13 de diciembre y es la patrona del sentido de la vista, de las costureras, de los pobres, los ciegos y de los niños enfermos, se la suele representar llevando unos ojos en una bandeja. En Barcelona a un lado de la catedral podemos visitar la iglesia románica de Santa Lucia, el templo cristiano más antiguo de nuestro Barrio Gótico.

Santa Lucía de de Siracusa

jueves, 9 de diciembre de 2010

LES QUATRE COLUMNES DE PUIG I CADAFALCH

Avui he passejat per Montjuïc i m'he trobat davant de la Font Màgica les quatre columnes disseny de l'arquitecte Puig i Cadafalch.
Sorprenen  per que en un espai reduit hi ha multitut d'elements i pot arrivar a ser atabalador, però d'atlra banda estic contenta que hi siguin ja que ens recorden l'origen de l'urbanització de Montjuïc i l'esperit que imperava a la Barcelona de la Reinaxença a pincipis del segle XX.
Són quatre columne jòniques al.legoria de les quatre barres de la nostre senyera i del nostre passat i herència d'arrel classica, van ser construïdes per primer cop al 1919 i enderrocades al 1928 durant la dictadura de Primo de Rivera i per motius polítics.

Si voleu més informació us recomano el bloc de Dani Cortijo Altres Barcelones